Közösen indítanak kártérítési pert a luxori hőlégballon tragédia 19 áldozatának hozzátartozói – tudta meg a Bors. Gy. Zsuzsannáról Londonban egy kiállítással emlékeznek meg képzőművész pályatársai.

Évekkel ezelőtt összekötötték életüket, s a halálba is együtt repült Gy. Zsuzsanna és Joe Bampton, a szerelmesek azonban nem nyugodhatnak közös sírban.

Érthető okból a férfi hozzátartozói és Zsuzsanna rokonai is magukhoz közel szeretnének végső búcsút venni szeretteiktől, a férfit Londonban, kedvesét Magyarországon helyezik örök nyugalomra.

Az egyik napilap szerint a lezuhant hőlégballont üzemeltető Sky Cruise társaság hajlandó fejenként 15 millió forintnyi összeggel kártalanítani a hozzátartozókat. Gy. Zsuzsanna édesanyja azt állítja: őket senki sem értesítette ilyen szándékról.

– Fogalmam sincs, honnét származik ez az információ – magyarázta lapunknak az idős asszony. – A többi utas rokonaival közösen szeretnénk kártérítési pert indítani a cég ellen. Előbb azonban a lányom hazaszállításáról és temetéséről kell gondoskodnunk.

A fiaim intézik majd ezeket az ügyeket, még most sem lehet pontosan tudni, mikor kerülhet haza Zsuzsanna holtteste. Úgy tudom, hogy két áldozatot még most sem sikerült azonosítani – tette hozzá a gyászoló édesanya.

Emlékezetes: a hurghadai busztragédia 11 áldozatának ügyében összesen milliárdos nagyságrendű kárigényt nyújtottak be a hozzátartozók. Így valószínűsíthető, hogy a luxori katasztrófa felperesei sem érnék be a fejenkénti 15 millió forintos kártérítéssel.

Zsuzsanna kedvesének, Joe-nak az édesanyja a BBC-nek azt mondta: kitölthetetlen űr maradt szeretteik elvesztése után.

– Képtelen leszek ezt a borzalmat feldolgozni és elfelejteni – mondta Maureen Bampton. – Joe és Zsuzsanna is csodálatosan kreatív, s mindenre érzékeny emberek voltak. Imádták az életüket, boldogan éltek együt. Joe-t és Zsuzsannát is nagyon hiányolják a barátaik és a kollégáik. S természetesen mi, a családjuk is – zárta Maureen Bampton.