Közös szennyvíztisztítót és csatornahálózatot épít az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, európai uniós támogatással három hajdú-bihari település. Kaba, Tetétlen és Báránd a csaknem 3,2 milliárd forintos beruházáshoz 2,7 milliárd forint támogatást kapott - ismertette Szegi Emma, a projekt megvalósítására alakult önkormányzati társulás elnöke, Kaba fideszes polgármestere pénteken a projektindító rendezvényen.

(MTI) - A három település önkormányzata 478 millió 695 ezer forint önrésszel járul hozzá a fejlesztéshez - tette hozzá a politikus.

A kivitelezési munkák márciusban megkezdődtek. A projekt keretében közös szennyvíztisztítót építenek, a három településen pedig kialakítják, illetve bővítik a szennyvízcsatorna-hálózatot.

Bárándon és Tetétlenen  jelenleg egyetlen közcsatornával ellátott ingatlan sincs, míg Kabán 60 százalék a csatornázott ingatlanok száma - mondta Szegi Emma.

A program megvalósulásával Kabán 966 ingatlant, Bárándon 1034, Tetétlenen 530 lakóházat kötnek be a csatornahálózatba - hangzott el a projektnyitón.