
A főszervező elmondta: tavaly több mint húszezer látogatója volt a rendezvénynek, a szakmai versenyre 16 országból 116 termékkel - kolbászokkal és füstölt hentesárukkal - neveztek be magánszemélyek, illetve kereskedelmi mennyiséget előállító termelők és húsüzemek.
Idén a versenyzők tíz kategóriában indulhatnak, a zsűrizésre szombaton - és a fesztivál történetében először nyilvánosan - kerül sor. A nyertes termékek Gyulai Sódar Fesztivál-elismerést kapnak. Idén is lesz kézműves szakmai kiállítás és vásár. A résztvevők a híres Stréberl üzemben ismerhetik meg a gyulai húsipar gazdag történetét.
A fesztiválon lesz böllérverseny, kolbászgyúróverseny, erdélyi konyhák bemutatója. A programokat lovagi bemutatók színesítik a várban és környékén. A látogatók szervezett keretek között kolbász- és sonkatúrán vehetnek részt, amelyen közvetlenül ismerhetik meg a gyulai termelők helyi ételeit és italait. A fesztivált gazdag kulturális program kíséri, ezek különböző korosztályokhoz szólnak.
0 Megjegyzések