Nem mostanában járt középiskolába, az érettségi bizonyítványára valójában már több évtizede várt egy 106 éves amerikai nő, akitől annak idején egy mulasztás miatt tagadták meg a bizonyítványt.

ma.hu - Közel 90 évvel ezelőtt fejezte be a középiskolát az Ohióban élő Reba Williams, ám 106 éves koráig kellett várnia, hogy végre kimondhassa: hivatalosan is érettnek számít. Az érettségi bizonyítvány kiadását ugyanis 1925-ben megtagadták tőle, miután az egyik tanára arra kérte, olvasson el egy könyvet a záróvizsgáig, Williams viszont közölte, egyszer már elolvasta, nem fogja mégegyszer. Így hát makacsságának az lett az eredménye, hogy hiába végezte el a középiskolát és hiába tette le az összes vizsgáját, a bizonyítványról le kellett mondania.

Tanulmányai befejeztével szakácsként helyezkedett el és akként is ment nyugdíjba, de szellemi frissességét mindmáig megőrizte, így a legnagyobb örömmel fogadta a hírt, amikor közölték vele, hogy mégiscsak kiállítják számára azt a rég esedékes bizonyítványt. Ezt egyébként egy nyugdíjas angoltanárnak köszönheti, aki hallván a régi esetről kérvénnyel fordult a Mount Vernon-i oktatási hivatalhoz, ott pedig úgy ítélték meg, jogos a "rehabilitáció".

Reba Williams tehát a napokban fogja megkapni vadonatúj bizonyítványát, ami bár a karrierjében és a kilátásait tekintve már vajmi keveset számít, erkölcsi igazságtételnek mégis megteszi. Az asszony egyébként a lányával él a saját otthonukban, az idősotthon egyikőjüket sem vonzotta.