A 64-es főút is Fejér megye azon útjai közé tartozik, ahol kritikus a helyzet a hó miatt. A 17-es és a 30-as km szelvény, azaz Mezőszilas és Dég között a főút lezárásra került.

ma.hu - A főútról több bejelentés is érkezett az éjszaka folyamán elakadt gépkocsikról. Hozzájuk a rendőrök a Katasztrófavédelem munkatársaival közösen – ugyanúgy, mint ahogy más olyan helyszínre is, ahol több utas is vesztegelt – arra az időszakra, amíg a kimentés nem volt biztosítva, teát és meleg takarót vittek.

Hajnalban egy édesanya kért segítséget, aki kétéves kislányával együtt Suzuki gépkocsijával Dégen akadt el egy kocsisorban. Mint elmondta, az autóból kifogyott az üzemanyag, így azt nem tudta fűteni.

A rendőrség, valamint a Katasztrófavédelem munkatársai hókotróval indultak, hogy segítsenek a bajba jutott anyán és gyermekén. A haladás azonban nagyon nehézkes volt. Méterenként tudtak csak haladni.

Az egyenruhások segítségére volt egy helyi lakos is, aki traktorjával tolta el a havat, hogy a mentőegység a családhoz el tudjon jutni.

A bejelentést követő egy órán belül sikerült a kislányt édesanyjával együtt a Dégi melegedőbe szállítani – tájékoztatta a ma.hu-t a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.