A Jobbik Sportkabinete mélységesen felháborodott; a tisztességes szurkolók újabb megalázásának tarják a Budapest Honvéd FC közleményét.

ma.hu - Ez ugyanis a szurkolókat "nyilas söpredéknek" titulálja. A Jobbik Sportkabinete leszögezte, hogy az értelmetlen és vandál pusztítást ők is elítélik, annak megfékezését, a tettesek megbüntetését, illetve a további garázdaságok megelőzését szükségesnek tartják. „Ugyanakkor elítéljük a klub és annak tulajdonosa, George F. Hemingway (eredeti nevén: Szabó György) cionista, a véleménynyilvánítás szabadságát ismét sárba tipró kijelentését is. Ne nevezzék nyilasnak és rasszistának azokat, akik hazájukat meg kívánják védeni a külföldi, akár izraeli felvásárlóktól is!” – írták a ma.hu-nak eljuttatott közleményükben.

A Jobbik Sportkabinete úgy fogalmazott, hogy a Budapest Honvéd FC közleménye „a cionista érdekeknek kíván megfelelni” és szerintük beleillik abba a „sorozatba, mely az utóbbi hónapokban a sportot kedvelő magyar embereket sújtja”.

A Jobbik – mint írták – tiltakozik a szurkolói társadalom egészének folyamatos megbélyegzése, megaláztatása ellen: Mi akkor is a sportot szerető magyar emberek mellett fogunk lándzsát törni, ha e folyamat végén még azt tilos lesz skandálni, hogy „hajrá, magyarok!” – zárták közleményüket.