Volt, hogy élő adásban hagyta faképnél ingerült beszélgetőpartnere. Megesett, hogy keményen sértegették, máskor fél perc alatt változtatták meg véleményüket kérdései hatására. Politikusok egyszerre rettegik és elismerik a "terminátornak" becézett televíziós műsorvezetőt, pedig nem csinál mást, csak kérdez. Kálmán Olgával készítette interjút a Vasárnap Reggel.

Dolgozott a Hét, majd az Objektív tudósítójaként, illetve a Szabadság tér című reggeli adás műsorvezetője lett. Kálmán Olga a Radio Bridge és az Inforádió után 2003-tól az ATV munkatársa, az Egyenes beszéd című közéleti-politikai beszélgető műsor szerkesztő-műsorvezetője.

- Szeretem, hogy pörgős a műsor. Az interjúalanyokat én választom ki, a szerkesztőmmel egyeztetve. Folyamatos telefonkapcsolatban vagyunk, nyolc körül már tudunk álmodozni az esti programról, arról, hogy mit tartunk fontosnak. Persze minden borul, ha napközben történik valami új és fontos - mondja Kálmán Olga, aki nemrégiben jól tűrte a főpolgármester sértő szavait.

- Adás közben fát lehet hasítani a hátamon, ám ez nagyon tudatos nyugalom. Az újságíró iskolákban már az első egy-két foglalkozás után el kell, hogy mondják, aki elveszti az önuralmát, és a másikat ócsárolja, sértegeti, az mindenképpen alulmarad. Ha egy vitában felülkerekedem, akkor nem legyőzöm a másikat. Szerintem, aki érvel, igazat mond, és mindezt higgadtan teszi, annak nincs félnivalója - hangsúlyozza a szerkesztő-műsorvezető, aki minden riportalanyára egyformán készül és mindig a maximumot szeretné elérni.

Az extrém helyzetek hosszú ideig emlékezetesek maradnak az Egyenes beszéd nézőinek, ilyen például Pokorni Zoltán képviselő-polgármester durcás kivonulása élő adásban, vagy a Két Farkú Kutya Párt 7. kerületi jelöltjének poénkodása.

- Ezek a szívem csücskei. Több ilyen is van. Egy kollégám kiszámolta, hogy az elmúlt tíz évben hány vendég járt nálam a több mint tízezer műsorperc alatt. De akár egyetlen mondat is emlékezetes lehet bármelyik interjúból - mondja a Pulitzer-emlékdíjas Kálmán Olga, aki a Vasárnapi Hírekben többek között felidézi azt a műsort is, amikor először állt kamera elé.

Forrás: Stop.hu