Jogerősen is életfogytiglani börtönre ítélték Ausztriában azt a fiatal nőt, aki megölte volt férjét és az élettársát, majd a holttesteket fagylaltozójának pincéjében rejtette el.

(MTI) - A másodfokon eljáró Bécsi Tartományi Felsőbíróság helybenhagyta a tavaly novemberben meghozott elsőfokú ítéletet.

A két férfi feldarabolt és bebetonozott földi maradványaira 2011, ben a mexikói állampolgárságú Estíbaliz Carranza bécsi fagylaltozójának pincéjében bukkantak rá munkások egy átépítés során. A nő ezután Olaszországba szökött és az olasz rendőrség fogta el egy héttel később.

Az osztrák sajtóban "Jégangyal" néven emlegetett nő ügyét nagy médiaérdeklődés övezte Ausztriában. A per során Estíbaliz Carranza bevallotta, hogy 2008, ban lelőtte volt férjét, majd 2010, ben akkori élettársát is. Azzal védekezett, hogy mindkét férfi bántalmazta lelkileg és fizikailag. Bejelentést csak a volt férj eltűnéséről tett, de azt állította, hogy a férfi csatlakozott a Hare Krisna mozgalomhoz és vélhetően Indiában van.

Az elsőfokú per során enyhe személyiségtorzulást állapítottak meg a harmincas évei közepén járó nőnél, ezért büntetését pszichésen beteg elkövetők büntetőintézetében kell letöltenie.

A fellebbezés során a ügyvéd a személyiségzavarra és a beismerő vallomásra hivatkozva érvelt a büntetés enyhítése mellett. A bíróság azonban erre nem látott lehetőséget, miután a nő előre eltervezte a gyilkosságokat: az egyik férfit hátulról, a másikat álmában lőtte le közvetlen közelről.

A nő a letartóztatása idején terhes volt egy harmadik férfitól. Gyermeke a vizsgálati fogság alatt született meg, és ugyancsak a fogság alatt házasságot kötött a kisfiú apjával. A gyereket a Spanyolországban élő nagyszülők nevelik.