A katasztrófavédelem azt kéri a lakosságtól, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a meteorológiai előrejelzéseket.

MTI - Több megye kistérségére, valamint a fővárosra citromsárga, vagyis elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggel az ónos eső miatt.

Erről bővebben itt olvashat.

12.30 -Javultak a közlekedési feltételek Pest megyében

Minden út járható Pest megyében, mivel megszűnt a hóátfúvás a Dunakanyarban, a Pilisben és a Zsámbéki-medencében, a számos kistérség közlekedését veszélyeztető ónos eső helyett pedig eső esik - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője délben az MTI-t.

Pécsi Norbert közlése szerint Pilisszentkereszt és Dobogókő körzetében - ahol reggel a szórás ellenére is havas, hóátfúvásos volt a burkolat - elállt a szél, így az utakat sikerült megtisztítani. Pest megye azon térségeiben, ahol korábban ónos eső hullott, most eső esik, a hőmérséklet emelkedésének, valamint a szórógépeknek köszönhetően az utak burkolata általában vizes, jól járható - tette hozzá a szóvivő.

11.35 - Megszűnt az útlezárás a 22-es főúton

Megszűnt az útlezárás a 22-es főúton Szécsény és Őrhalom között - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Az útszakaszon korábban egy kamion fordult keresztbe, amelynek műszaki mentése befejeződött. Az útszakaszt megtisztították, az útlezárást feloldották - tudatta a rendőrség.

11.32 - Korlátozzák a tehergépjárművek belépését Parassapusztánál

Korlátozzák a tehergépjárművek belépését a parassapusztai határátkelőhelyen. Csak a romlandó élelmiszert és az élő állatot szállító járműveket engedik Nógrád megye területére - közölte a megyei védelmi bizottság elnöke.

Szabó Sándor közleményben közölte: a rendkívüli havazás, a közlekedés biztonsága, valamint a balesetek és torlódások elkerülése miatt hozta meg a döntést.

Hozzátette: a személyautók forgalma zavartalan.

10.24 - Befejeződtek a műszaki mentések

Időközben helyreállt a forgalom Nógrád megyében Karancsalja és Salgótarján, valamint a megyeszékhely és Szécsény között - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dankóné Nagy Éva elmondta, Karancsalja és Salgótarján között befejeződött egy elakadt kamion műszaki mentése, míg Salgótarján és Szécsény között egy árokba csúszott autóbuszt mentettek ki.

10.13 - Szünetel a kamionforgalom a 2-es főúton Nógrádban

A havazás miatt nem közlekedhetnek a kamionok a 2-es főút Nógrád megyei szakaszán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője délelőtt az MTI-vel. Dankóné Nagy Éva elmondta: az időjárási viszonyoktól függően - az út tisztásának befejezéséig - a 7,5 tonna feletti tehergépjárművek közlekedése szünetel. Hozzátette: a személykocsik forgalma helyenként rendőri irányítás mellett haladhat.

Kishartyánnál és Dejtárnál is autóbusz csúszott le a havas útról, Salgótarjánnál pedig elakadtak járművek - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeleti osztályvezetője.