Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

Az Arktisz felől anticiklon nyúlik be Skandinávia, illetve kontinensünk középső területei fölé, illetve ugyancsak leszálló légmozgások alakítják a Földközi-tenger középső medencéjének időjárását. Délen napos, északabbra felhős az idő, de összességében ezeken a területeken eseménytelen az időjárás. Ugyanakkor Írországtól nyugatra, a Balkán-félsziget felett és az Urál térségében ciklonok örvénylenek, hatásukra Európa nyugati és keleti tájai fölött erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, északkeleten havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Párizs-Budapest-Kijev vonaltól délre 10 fok felett alakul, sőt az Égei-tenger mentén és Spanyolországban 20, 22 fokot is mérnek. Északon azonban csak -2, -8, sőt a Fehér-tenger mentén csak -10, -14 fokig melegszik fel délutánra a levegő.

Szombat estig a Kárpát-medence időjárását az említett északi anticiklon peremén érkező száraz, hideg levegő alakítja.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Keleten is csökken a felhőzet, éjszakára csak Duna-Tisza közén maradhat felhős az ég. Estére keleten is megszűnik a csapadék, addig azonban havazás, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Havazásra legtovább Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében számíthatunk. Szombaton északkeleten, keleten túlnyomóan napos idő ígérkezik, másutt azonban erősen megnövekszik a felhőzet, csak kevés napsütés lehet. Számottevő csapadék nem várható, csak néhol lehet hószállingózás. Az északi, északnyugati szelet pénteken még sokfelé kísérik viharos lökések, majd délutántól jelentősen mérséklődik a légmozgás. Éjszaka és szombaton napközben már csak északkeleten erősödhet meg az északi szél. Pénteken északkeleten néhol hófúvás is kialakulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 0 és +6 fok között valószínű, de északkeleten ennél kissé hidegebb, délnyugaton pedig néhány fokkal enyhébb idő valószínű.