Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

A szárazföld nyugati, délnyugati részének időjárását ciklonális mező alakítja. Emiatt arrafelé nagyrészt borult az ég, és szórványosan fordul elő eső, záporeső. Ciklon örvénylik a Fekete, tengertől északnyugatra is, hosszan elnyúló frontrendszere mentén főként Ukrajnában és a Német, lengyel, alföldön többfelé esik a hó. Ugyanakkor Észak, Európa felett továbbra is nagy kiterjedésű anticiklon helyezkedik el. Területén téli idő van, a magasnyomás peremén havazik, illetve hófúvás is kialakul. A csúcshőmérséklet a kontinens északi tájain általában , 2, , 10 fok között alakul. Ezzel szemben a mediterrán térségben a délutáni órákra nagyrészt 12, 18 fok közé melegszik fel a levegő, sőt helyenként 19, 24 fokot is mérnek.
A Kárpát, medence fölé csütörtökön délnyugat felől ciklon helyeződik, ismét sokfelé várható csapadék.

Várható időjárás csütörtök estig:

Eleinte alapvetően napos idő ígérkezik, majd délnyugat felől fokozatosan beborul az ég. Kezdetben néhol még előfordul zápor, majd éjszaka nyugaton és a középső tájakon, csütörtökön napközben másutt is egyre többfelé várható eső, amely csütörtökön a késő esti óráktól a hegyekben havas esőbe, havazásba vált át. Szerdán a délnyugati szél többfelé megélénkül, éjszakától a szél északira, északnyugatira fordul, megerősödik, csütörtökön a Dunántúlon és északkeleten helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 6, 10 fok között valószínű, de északkeleten 12, 14 fok is lehet.