Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
 
Már a Kelet-európai-síkság felett örvénylik az a ciklon, amely az elmúlt napok rendkívüli időjárását okozta térségünkben. A Kárpátoktól északkeletre túlnyomóan borult az ég, többfelé havazik, a ciklon meleg oldalán eső, ónos eső is előfordul. Ciklon örvénylik a Brit-szigetek feletti középponttal is, illetve a Pireneusi-félszigettől nyugatra. Ezen ciklonok hatására Nyugat-, Délnyugat-Európában is sok a felhő, helyenként esik az eső. A borult ég ellenére többnyire 9 és 15 fok közé melegszik fel a levegő, de délnyugaton 17, 18 fokot is mérnek. A ciklonális rendszerek között a Földközi-tenger középső medencéjétől az Alpokon át, egészen Észak-Skandináviáig magasnyomás húzódik, területén többnyire napos, száraz az idő. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig kezdetben magasnyomás alakítja, majd egyre inkább a nyugati ciklon áramlási rendszerébe kerül térségünk.
    
Várható időjárás az ország területén vasárnap estig
 
Az ország nagy részén szombaton több órára kisüt a nap, és keleten is csökken a felhőzet, ott néhol még gyenge havazás előfordulhat. Éjszaka többnyire gyengén felhős idő lesz, foltokban zúzmarás köd képződik. Vasárnap csapadék nem valószínű, alapvetően napos idő várható, a délután második felében azonban nyugat felől növekedni kezd a felhőzet. Szombaton az északnyugati szél mindenütt mérséklődik, vasárnap megélénkül, a Dunántúl északnyugati részén megerősödik, néhol viharossá fokozódik a délkeleti szél.
 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és -15 fok között valószínű; északnyugaton lesz az enyhébb, a derült, hóval borított, szélcsendes részeken számíthatunk -15 fokra. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában -1 és +2 fok között alakul, de a nyugati határ mentén 5, 6 fok is lehet.