Hét külföldi határsértőt fogtak el egy nap alatt Bács-Kiskun megyében – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

(MTI) – Gál Kristóf tájékoztatása szerint két koszovói állampolgárt Vaskút belterületén igazoltattak a járőrök, a külföldiek magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Ellenőrzésük során kiderült: egyikükkel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Mindkettejüket a Kiskunhalasi Őrzött Szállásra vitték.

A rendőrök az 53-as számú út mellett három afgán állampolgárt is elfogtak. Valamennyien menekültstátus iránti kérelmet nyújtottak be, ezért őket a Békéscsabai Menekülteket Befogadó Állomásra szállították.

Szintén ott helyezték el azt a nyugat-szaharai és algériai állampolgárt, akiket az 55-ös számú út mellett fogtak el a tompai járőrök. Igazoltatásukkor kiderült: a nyugat-szaharai állampolgárral szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Mindkét illegális határátlépő menekültstátus iránti kérelmet nyújtott be.