Az első gólig volt nyílt a labdarúgó NB I 18. fordulójának záró mérkőzése: a Videoton José Gomes vezetőedző első bajnokiján látványos gólokkal Kispesten mosta le 4–0-ra a Bp. Honvédot. Így látták az edzők. 

„Kiegyenlített volt a találkozó – az első gólig. Amikor hátrányba kerültünk, azonnal egyenlíthettünk volna, ám kimaradt a lehetőség, és szinte rögtön gólt kaptunk. Háromgólos hátrányban már hiába próbálkoztunk, kijött a két csapat közötti minőségi különbség. Nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel, ugyanakkor a legrosszabb pillanatokban kaptuk a gólokat" – értékelt a Honvéd olasz vezetőedzője, Marco Rossi.

Kollégája, a remek NB I-es bemutatkozáson áteső José Gomes érthetően elégedett volt csapata teljesítményével.

„Sikerült feltérképeznünk az ellenfelet, az a taktika, amit elterveztünk, jól működött. Támadó felfogásban futballoztunk, nagyjából hetven százalék volt a labdabirtoklás a a mi oldalunkon, a győzelmünk feltétlenül megérdemelt.” – vonta meg a mérleget, és Juhász Roland kihagyására is kitért. A magyar válogatott középhátvéd a keretbe sem került be, így várnia kell első bajnokijára a Videoton színeiben.

„Nem hiszem, hogy magyarázkodnom kellene. Engem azért fizetnek a klubnál, hogy a csapatot a lehető legjobb összeállításban küldjem pályára, ezúttal ez volt a legjobb összeállítás. Naponta együtt dolgozom a játékosokkal, tökéletesen tisztában vagyok vele, melyikük milyen állapotban van. Egyébként nincs semmi gond Rolanddal, azért lett a Videoton játékosa, mert szorgalmaztam a leigazolását, de úgy éreztem, ezen a napon Marco Caneirának és Paulo Viníciusnak kell játszani a védelem tengelyében.”

Nem volt kérdéses a győztes kiléte a Lombard Pápa–Ferencváros meccsen sem: a télen tovább erősödő FTC a pályán is megmutatta, hogy jobb a játékosanyaga vendéglátójánál, és magabiztos, 3–0-s győzelemmel hangolt a szombaton kiütött Újpest elleni derbire.

„Az első félidőben olyan helyzeteket dolgoztunk ki, amelyeket gólra kellett volna váltani. Ez folyamatosan visszatérő probléma, és természetesen a futball büntet minket, a Ferencváros kihasználta a hibáinkat. A harmadik találatnál ismét egy egyéni hibából kaptuk a gólt. A Ferencvárosban voltak olyan kiemelkedő teljesítmények, mint Bödéé és Jenneré, őket nem tudtuk tartani. Nem volt átütőerő a játékunkban, nem tudtunk az ellenfél fölé kerekedni, jelenleg itt tartunk, ebből kell továbblépni. Amikor a felkészülés elkezdődött, én leadtam egy névsort, azok közül a játékosok közül sajnos senkit nem sikerült idehozni. Rendezni kell a sorokat, az első három tavaszi meccs eldönti, hogy a bennmaradásért fogunk-e küzdeni vagy nagyobb célokért" – nyilatkozta Zsivóczky Gyula, a Lombard Pápa trénere a mérkőzést közvetítő m1-nek.

„Nagyon fontos volt, hogy a harmadik találatunkat is meg tudtuk szerezni. A gólok a játékosok számára fontosak, hiszen ezen statisztikák alapján ítélik meg őket. Pályafutásuk korábbi részében nem szereztek ennyi gólt, reméljük, hogy ebben tudjuk őket segíteni. Stanley [Aborah] hatvan perc után elfáradt, ezért váltottunk, de fontos volt, hogy betalált" – mondta az m1-nek Ricardo Moniz, a Ferencváros szakvezetője.