A Fidesz pofátlanságnak tartja, hogy a baloldal ahelyett, hogy naponta bocsánatot kérne a magyar emberektől az általuk felhalmozott államadósság miatt, még magát próbálja fényezni.

(MTI) - A kormánypárt az MTI, hez csütörtökön eljuttatott közleményében a szocialista Burány Sándor napközben tartott sajtótájékoztatójára reagált így, amelyen az ellenzéki politikus azt mondta, az Orbán, kormány elveszítette az államadósság elleni harcot, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai szerint ugyanis az adósság korábban nem látott szintre emelkedett.

A Fidesz úgy látja, a szocialistáknak minden esetben bocsánatkéréssel kellene kezdeniük, ha erről a témáról beszélnek. Az országnak azért van óriási államadóssága, mert a Gyurcsány, Bajnai, kormányok csak hitelekből tudtak megélni és tehetségtelenek voltak a kormányzáshoz - fogalmaznak, hozzátéve, kormányzásuk alatt a GDP 52 százalékáról 82 százalékra nőtt az államadósság, a devizaadósság pedig csaknem megduplázódott: 25 százalékról 47 százalékra emelkedett.

Hangsúlyozzák, az ország és az államadósság állománya azért van kiszolgáltatva a nemzetközi pénzügyi folyamatoknak, mert a baloldal jelentős részben devizában adósította el az országot. Az államadósság szintje havi szinten hullámzó, ki van szolgáltatva a deviza árfolyamnak - teszi hozzá a Fidesz, aláhúzva: kormányuk a baloldallal szemben "egy fillér hitelt" sem vett fel, helyette kamatostul törleszti a baloldal által hátrahagyott adósságot és intézkedések sorával segíti a bajba jutott devizahiteleseket otthonuk megmentésében.