Érthetetlennek tartja a Fidesz, hogy az MSZP nap mint nap azt próbálja elmagyarázni, miért nem jó a rezsicsökkentés.

(MTI) - A kormánypárt így reagált arra, hogy Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő szombati sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2010-es kormányváltás óta a tízszázalékos rezsicsökkentésnél nagyobb mértékben nőttek az energiaárak és a közműszolgáltatások díjai.

"A magyar emberek többségével együtt mi úgy gondoljuk, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok rezsiemelő politikájával szemben a rezsicsökkentés segíti a lakosságot" - kommentálta az ellenzéki politikus szavait a Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, a jelenlegi kormány kontroll alá vonta a rezsiárakat, és elkötelezett abban, hogy érvényesítse a rezsicsökkentést az önkormányzati energiaszolgáltatásoknál is.

Emlékeztettek továbbá arra, hogy a rezsicsökkentés teljesülését törvények garantálják, Magyarország visszaszerezte a földgázellátás feletti kontrollt, amit további intézkedések követnek majd.

"Minden állampolgár támogató aláírására számítunk, aki (...) nem kér többet azoknak a pofátlan tanácsaiból, akik szerint a háromszoros gázár jó az embereknek" - zárta közleményét a Fidesz.