Katalin hercegné az angliai Grimsby városában egy 41 éves nő előtt szólta el magát.

Azt mondják, Katalin általában remekül tud titkot tartani. Most sem lett volna másképp, ha egészen véletlenül el nem kottyintja magát egy meglehetősen bizalmas információval kapcsolatban.

A hercegné az angliai Grimsby városába látogatott, ahol százak várták órákon át az utcákon, kezükben kis, angol papír zászlókkal, virágokkal, apró ajándékokkal, amelyekkel a hercegnét szerették volna megajándékozni. A tömegből néhányan a "Katalint akarjuk!" mondatot skandálták, a kordon mögött izgatott háziasszonyok ölelték magukhoz a Katalinnak szánt plüss figurákat.

Katalin a tőle megszokott eleganciával, kedvességgel haladt el a tömeg előtt, ahol tudott leguggolt a gyerekkehez, a felnőttekkel kezet fogott, néhány szót váltott. Így jutott a hercegnéhez a 41 éves Diana Burton, aki egy fura külsejű, leginkább jegesmedvének kinéző Teddy-maci figuráját tudta átadni kedvencének, Katalinnak. Ekkor történt az ominózus elszólás.

"Köszönöm, majd hazavisziszem a l.... - harapta el végül a szót Katalin.
"Úgy érti a hercegnő, hogy a lányának?" - csapott le azonnal a nő.
"Nem, még nem tudjuk" - vágta rá Katalin.
"Ó, szerintem ön már tudja!" - mondta mosolyogva a nő.
"De nem mondjuk el - tette hozzá ugyancsak mosolyogva a hercegné.


A St. James palota szóvivője nem kommentálta a történteket, az udvari bennfentesek pedig azt állítják, a hercegi pár tényleg nem tudja még a júliusban születendő baba nemét.