A nyolcaddöntő jelentette a végállomást a Pick Szeged számára a férfikézilabdázók Bajnokok Ligájában. A magyar együttes a hazai pályán aratott bravúros, 26-25-ös győzelmet követően 32-27-re kikapott idegenben a Kielcétől.

Egy héttel ezelőtt a Szeged hazai környezetben felborította a papírformát és bravúros győzelmet ért el a Kielce ellen, 26-25-re nyert a Pick. A visszavágót vasárnap Lengyelországban rendezték, a magyar együttes pedig két kulcsembere, az egyaránt sérülés miatt kidőlő Frantisek Sulc és Alen Blazevic nélkül utazott el Kielcébe.

Az első félidő nagy részében a Szeged jól védekezett, Mikler Rolandnak is akadtak nagy védései, ugyanakkor a támadójáték akadozott kissé, rengeteg labdát adott el Skaliczki László csapata. A Kielce 14-11-es előnyt dolgozott ki a szünetig.

A második félidő nem indult túl jól a Pick számára, az agresszívan játszó lengyelek így el is tudtak lépni öt találattal. Skaliczki időkéréssel próbált rendet tenni a fejekben és ez egy kis ideig úgy tűnt, hogy bejött, mert elkezdte a felzárkózást a Szeged, de sajnos a feltámadás nem tartott sokáig, a Kielce magabiztosan játszott.

A hazai közönség az utolsó percekben felállva, vastapssal bíztatta a lengyel együttest, amely végül 32-27-re nyert és továbbjutott a Bajnokok Ligájában. Így már csak az Ademar Leónt kettős győzelemmel búcsúztató Veszprém képviseli hazánkat a legjobbak közt.

Eredmény - Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Kielce - Pick Szeged 32-27 (14-11)

Továbbjutott: a Kielce, 57-53-as összesítéssel.