82 éves korában elhunyt Peter Scott, a besurranó tolvajok királyának nevezett bűnöző, aki több mint 50 éves bűnözői pályafutása alatt tízmilliárd forintnyi értéktől szabadította meg a világ hírességeit, köztük Gábor Zsazsát és Sophia Lorent, de állítólag a brit királynőt is.

Olyan úriemberi finomsággal szabadította meg értékeiktől a hírességeket, ahogy az a felső tízezer köreiben elvárható volt. Mindig elegánsan, mindig udvariasan, minden betöréshez új ruhát vásárolva.

A róla nekrológot közlő Telegraphnak már 20 éve megírta, hogy borzasztó csalódott lenne, ha érdemei elismeréséül nem születne róla nekrológ a lapban.

Peter Scott 1931. február 18-án született Belfastban, és viszonylag gyorsan kiderült, hogy annak ellenére, hogy nagyon értelmes és tehetséges diák, nem tudományos karriert fog folytatni, mert a tanulmányoknál is jobban ment neki, hogy bemásszon a környék lakásaiba és ellopjon ezt-azt. Még tinédzser volt, amikor először elkapták. Azt mondta, addigra több mint 150 betörést követett el Belfastban.

Életrajzi könyvében azt írja, hogy fénykorában II. Erzsébet brit királynőtől, de az anyjától is lopott. De nem is akárhogyan. Elvegyült a társasági életben, mintha ő is valamiféle kisebb híresség lenne, aztán néhány óvatlan pillanat alatt elpakolt ezt-azt. - Egy alkalommal egy nemesi származású hölgy megjelent a lépcső tetején. "Minden rendben van, hölgyem!" - kiabáltam fel neki, ő meg elment aludni, azt hitte, én vagyok a komornyik - mesélte egyik kalandjáról.

Összesen tízmilliárd forintnyi ékszert lopott el a hírességektől az aktív évei alatt. Sophia Lorentől szerezte a legnagyobb zsákmányát, amikor a színésznő 1960-ban Londonban forgatta filmjét. Egy 200 ezer fontos nyakláncot lopott el tőle, ami akkor Nagy-Britannia legnagyobb ékszerlopása volt. Áldozata volt még többek között Gábor Zsazsa, Elizabeth Taylor, Vivien Leigh, Maria Callas, és számos más ismert tagja az '50-es, '60-as évek londoni felső tízezrének - írja az Új Ász.

Forrás: Stop.hu