Hosszan tartó betegeskedést követően meghalt Derek Watkins, az egyetlen ember, aki az összes James Bond film elkészítésében részt vett. 

Lehet, hogy sokan nem ismerik Derek Watkins nevét, de mindenki el tudja dúdolni azokat a dalokat, amikben hallhattuk a trombitajátékát. A legendás muzsikus ugyanis mind a huszonhárom James Bond film zenéjének elkészítésében részt vett, a Dr. No-tól a Skyfall-ig. Sőt a legtöbb főtéma az ő szólójával indul. Watkins volt egyben az egyetlen ember, aki őfelsége legkedveltebb titkosügynökének valamennyi kalandjának a részese volt. A 007-es széria mellett a Beatles, Elton John, Eric Clapton, Frank Sinatra és a Londoni Szimfonikusok albumain hallható még egyedi játéka.

Watkins fantasztikus karrierjét egyedül a folyamatosan romló egészsége árnyékolta be. Arról pontosan soha nem beszélt még a legközelebbi zenésztársainak sem, hogy mi baja van, de hosszú évek óta betegeskedett. Szombaton pedig a titokzatos kór le is győzte, és hatvannyolc éves korában, felesége karjaiban elhunyt.