A Fejér megyei rendőrök a Katasztrófavédelem munkatársaival közösen 2013. március 14-én és 15-ön több elakadt autóbusz utasait is kimentették a hó fogságából.

ma.hu - Így volt ez hajnalban azokkal a munkásokat szállító autóbuszokkal is, ami Lepsény és Polgárdi között akadt el a 7-es számú főúton. A buszokon kívül több személygépkocsi is megrekedt itt a hó miatt.

A Készenléti Rendőrség, valamint az Enyingi Rendőrőrs járőrei csapatszállító járműveikkel innen összesen 370 embert mentettek ki, és szállítottak Enyingre, Polgárdiba, illetve Lepsénybe, a melegedőkbe.

Szintén hajnalban a 81-es számú főúton Söréd és Magyaralmás között rekedt utasok mentése történt meg. Itt több gépkocsi és öt autóbusz akadt el a hóban.

A rendőrök, a polgárőrök, valamint a Katasztrófavédelem munkatársai a helyszínre tartva egy idő után, már csak gyalogosan tudtak a járművekben rekedt utasokhoz eljutni. Mintegy háromszáz embert kísértek be Sörédre, ahol a templomban, valamint a művelődési házban kerültek elhelyezésre az utasok. Voltak, akik nem akarták autóikat hátrahagyni, és bemenni a településre. Őket az egyenruhások jól fűthető buszokon helyezték el – tájékoztatta a ma.hu-t a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság