Nyolc megyére adott ki első fokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra az eső miatt. A met.hu azt írja: keleten vasárnap heves zivatar is kialakulhat jéggel kísérve.
 

met.hu - Citromsárga jelzésű, vagyis első fokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, és Tolna megyében. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi csapadék hullhat.

Az előrejelzés szerint szombaton északon, északnyugaton átmenetileg felszakadozik a felhőzet, néhány órára a nap is kisüthet. Délen és keleten viszont túlnyomórészt erősen felhős vagy borult marad az ég, főként a nap első felében lehet esőre számítani, majd átmenetileg ott is megszűnik a csapadék.

Késő délutántól délnyugat felől viszont ismét egyre többfelé elered az eső. Délen akár zivatar is kialakulhat. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet általában plusz 8 és plusz 13 Celsius-fok között valószínű, csak északkeleten lehet ennél kissé hűvösebb. Késő estére plusz 4 és plusz 9 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnapra 5 megyére adott ki első fokú figyelmeztetést az OMSZ. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád megyében az eső mellett akár heves zivatar és jégeső is lehet.