Az AAA Auto Group N.V. egyenként 0,10 euró névértékű, 67 757 875 darab törzsrészvényének budapesti és prágai értéktőzsdéről való kivezetéséről döntött a társaság pénteken, Amszterdamban megtartott rendkívüli közgyűlése - derül ki az AAA Auto pénteken, a BÉT honlapján közzétett közgyűlési határozataiból.

(MTI) - A közgyűlés felhatalmazta a társaság igazgatóságát a részvények visszavásárlására és minden olyan eljárás lefolytatására, amelyek az országok joga szerint szükségesek vagy kötelezőek.

A részvényesek április 8-tól június 7-ig kérhetik a társaságtól részvényeik megvásárlását. A társasági nyilatkozat fogja tartalmazni, hogy a részvényesek milyen módon és eljárás keretében kérhetik ez. A társasági nyilatkozatot április 8-án többek között a Világgazdaságban, a társaság saját honlapján (http://www.aaaauto.nl), valamint a http://www.akcie.cz weboldalon teszik közzé.

Az AAA Autó részvényeit 2007. szeptember 26-án vezették be a BÉT-re 501 forintos bevezetési áron. A részvények a BÉT B kategóriájában forognak, utolsó záróáruk 2013. március 27-én 275 forint volt, az elmúlt egy évben elért legmagasabb ár 297, a legalacsonyabb pedig 193 forint.