A facebookon posztolta, néhány perccel később halott volt... 

Percekkel a tragédia bekövetkezte előtt megjósolta a halálát és elköszönt mindenkitől a 14 éves Kayleigh Lawrie, de apja, aki mellette ült az autóban, azt mondta, ne beszéljen hülyeségeket. Aztán jött az a végzetes kanyar és a súlyosan részeg sofőr nem tudott megállni.

Csak egy tizenéves eltúlzott reakciójának tűnt a közösségi oldalon megjelenő bejegyzés, ám néhány perccel később a halálosan rettegő Kayleigh teste élettelenül omlott össze autójukban – írja a Daily Mail.

Az angliai lincolnshire-i lány apjával és egy 13 éves fiúval szállt be apja barátjának kocsijába, akiről utóbb kiderült, hogy vérében a megengedettnek pontosan a kétszerese volt az alkoholból.

Kayleigh a hátsó ülésen többször szólt az apjának, hogy fél, miközben próbálta az eszelősen vezető Hayter cikázásait kivédeni, a férfi kétszer kis híján lesodródott az útról és egyszer csak hajszál híján kerültek el egy ütközést is egy egyterűvel, amikor az egyik kanyarban átment a szemközti sávba.

Amikor Hayter megérkezett Alfordban egy benzinkúthoz, kiszállt a kocsiból, a lány és a 13 éves fiú - akinek kilétére a helyi sajtó nem tért ki részletesebben - az autóban maradt. Ekkor írta ki Kayleigh a facebookra az utolsó üzenetét: "Azt hiszem, meg fogok halni. Szeretlek titeket!" Közben a sofőr meghúzta az egyik töltőszigetet, hátratolatás közben milliméterekkel került el egy másik autót, végül benzin helyett dízelolajat akart tölteni az autóba.

Ekkor mondta azt Kayleigh az apjának, Scott Lawrie-nak, hogy szeretne kiszállni az autóból, mert halálfélelme van, de az apja leintette, hogy ne beszéljen bolondságokat. Egy perc múlva Hayter visszatért az autóhoz, beült és olyan sebességgel lőtt ki a benzinkúttól, hogy a kerekek kipörögtek. "Úgy kezdett száguldozni, mint egy Forma-1 versenyző. A 13 éves fiú ránézett a sebességmérőre és 65 mérföld per órát (104 km/h) olvasott le. Aztán a jármű belecsúszott az árokba, nagy sikoltás volt és utána a becsapódás" - hangzott el a tárgyaláson.

A lány azonnal meghalt, a másik gyermek koponyatörést és arcsérüléseket szenvedett, Haytert kisebb sérülésekkel a kórházba szállították, ahol több mint négy órával az ütközés után is még mindig 147 mg alkohol volt a vérében - a megengedettnek a duplája. Scott Lawrie állapotáról nem számoltak be.

A gondatlan sofőrt hat év börtönre ítélték és a vezetéstől további két évre eltiltották. A bíró az ítéletében hangsúlyozta, hogy Kayleigh halálát egyértelműen az alkohol és az eszelős vezetés okozta. "Ez egy abszolút kikerülhető, és teljesen felesleges tragédia" - idézte szavait a Daily Mail című brit lap.