Pintér Sándor belügyminiszter és Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató rendkívüli parlamenti bizottsági meghallgatását kezdeményezi a Demokratikus Koalíció (DK), mivel szerintük bár a polgárok és a hivatásos állományok tagjai jelesre vizsgáztak, a kormány megbukott a rendkívüli hóhelyzet kezelésében.
 
 (MTI) - Ezt Vadai Ágnes, a Gyurcsány Ferenc vezette párt alelnöke jelentette be szombaton. Azt szeretnék, ha a kormány illetékesei az Országgyűlés honvédelmi és rendvédelmi bizottsága előtt számolnának be a történtekről - tette hozzá.
 
Hangsúlyozta, a testület ülésén tisztáznák, miért omlott össze az elmúlt napokban az állami tájékoztatási rendszer, a kormány erejéből pedig miért futotta mindössze egy "ostoba és idegesítő" sms-re, miközben a "sokszor ajnározott tartalékos rendszert" például be sem vetették. Vadai Ágnes emellett nehezményezte, hogy pénteken a kormányfő mellett két helyettese is külföldön tartózkodott, hasonlóan a honvédelmi miniszterhez.
 
A DK az események rekonstruálására létrehozott egy Facebook-oldalt, ahol a közutakon rekedtek beszámolóit várják - közölte Vadai Ágnes, aki szerint erre ezért van szükség, mert a kormány nyilatkozataiban elkezdte meghamisítani a történteket.
 
Az ellenzéki politikus tájékoztatóján köszönetet mondott a mentésben személyesen résztvevőknek, valamint a segítséget felajánló Ausztriának is.