Fiatal hazai artistatehetségek által létrehozott új cirkuszi produkció lesz látható késő esténként az idei Sziget fesztiválon egy új helyszínen, a Cirque du Szigeten. 

"A korábbi években számos cirkuszi produkciót láthatott a fesztivál közönsége, a sikerre tekintettel idén külön helyszínt kap ez a rendkívül népszerű műfaj. A Cirque du Szigeten olyan előadásokat szeretnénk bemutatni, amelyek minden nap ugyanabban az időben lesznek megtekinthetők" - emelte ki Szép Fruzsina, a Sziget programigazgatója az MTI-nek szerdán küldött közleményben.

Felidézte, hogy az ötlet tavaly, a huszadik Sziget alkalmából született, amikor a Magic Mirror helyszínen egy fiatal magyar artistákból álló csapat létrehozta a Recirquel című produkciót - és egy társulatot is egyben -, amely kivívta a közönség elismerését.

A Cirque du Sziget külső látványában az 1890-es évek vándorcirkuszainak hangulatát fogja idézni, az előadásokon a kortárs cirkusz műfaj, az úgynevezett "új cirkusz" több különböző, kizárólag a Szigetre létrehozott produkciója lesz látható.

A közlemény szerint lesz délutáni interaktív cirkuszprogram is, amelyben fiatal végzős artisták, mutatványosok és a közönség együtt szerepelhet. Lehetőség lesz kipróbálni néhány cirkuszi eszközt, a produkciókhoz fiatal énekesek és dj-k társulnak.

Az éjszakai Recirquel-előadások után a Sziget-napokat a Swing & Circus show-val zárja ez az új helyszín, a repertoárban szvinggel, elektro-szvinggel és tánccal.