Bácsi Péternek (84 kg) már a 16 közé jutásért is szőnyegre kell lépnie a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokságon, a vasárnapi zárónap másik két magyarja, Lőrincz Tamás (66 kg) és Korpási Bálint (74 kg) ugyanakkor a nyolcaddöntőben kezd.

(MTI) - Az olimpiai ezüstérmes Lőrincz az osztrák Benedikt Puffer ellen kezd, s a negyeddöntőben a cseh Filip Dubsky vagy a francia Artak Margaryan lehet az ellenfele.

Bácsi Lőrinczhez hasonlóan a felső ágra került, ám mivel 26-an indulnak a kategóriájában, neki selejteznie kell, ugyanakkor első ellenfele, a szintén osztrák Michael Wagner nem tűnik nehéz riválisnak. A nyolcaddöntőben aztán a lengyelek olimpiai harmadikja, vb- és Eb-ezüstérmese, Damian Janikowski következhet.

Korpási Lőrinczhez hasonlóan a nyolcba jutásért birkózik majd először, méghozzá a hazai Zurabi Datunasvili ellen. A grúzt minden bizonnyal több ezer hazai drukker buzdítja majd, Korpásival kapcsolatban azonban nem lehetnek jó emlékei, miután februárban kikapott tőle a szombathelyi Magyar Nagydíjon.

"Azért ez jobb, mint a tegnapi" - kommentálta röviden Struhács György szövetségi kapitány a sorsolást.

Szombaton mind a négy magyar kötöttfogású birkózó, Borsos Dávid (55 kg), Kozák István (60 kg), Kiss Balázs (96 kg) és Lám Bálint (120 kg) rögtön az első meccsén kikapott és kiesett.