Egyre több településen áll helyre az áramszolgáltatás Észak-Magyarországon, ezen belül Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, de várhatóan péntek éjszakára még maradnak ellátatlan települések - közölte az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (Émász) az MTI-vel.
 
(MTI) - Az áramszolgáltató a rendkívüli időjárás miatti üzemzavarok által érintett települések, fogyasztási helyek nagyobb részénél már helyreállította a szolgáltatást, de az oszlopkidőlések miatt továbbra is súlyos problémák vannak a Bodrogköz számos településén (Györgytarló, Tiszakarád, Tiszacsermely, Cigánd, Nagyrozvágy, Kisrozvágy, Alsóberecki, Felsőberecki, Ricse, Bodroghalom, Karos, Karcsa, Pácin), ahol a villamosenergia-ellátás jelenleg nem biztosított.
 
Ebben a térségben a helyreállítási munkákat nehezíti, hogy a kitört oszlopok belvizes területeken vannak, így azok megközelítése is komoly problémát jelent. Az Émász speciális gépjárművek - lánctalpas daru - keresésével és alkalmazásával próbálja felgyorsítani a helyreállítási munkákat, amelyben a katasztrófavédelem is közreműködik.
 
A Taktaközben vezetékszakadások és oszlopkidőlések miatt Újharangod, Újcsanálos, Sóstófalva, Bekecs, Legyesbénye és Alsódobsza településen, valamint Megyaszó egy részén van továbbra is fennakadás az áramszolgáltatásban.
 
A társaság és a helyreállítási munkákban részt vevő vállalkozók szakemberei a sötétség ellenére is dolgoznak a hibás hálózatszakaszok helyreállításán, de a munkavégzés körülményeire való tekintettel várhatóan csak szombatra lesz áttörés a helyreállításban - olvasható a cég közleményében.