Több mint száz, az 1-es főút Pest megyei szakaszán a hóban rekedt járművet, közöttük buszokat állítanak konvojba a rendőrök, hogy az M1-es autópályán visszakísérhessék azokat a budaörsi hipermarketek parkolójába - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek este az MTI-t.
 
(MTI) - Beluzsárné Belicza Andrea közlése szerint az M1-es és az M7-es autópálya Pest megyei szakaszán bajba jutott autósokat a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai már visszakísérték a budaörsi nagy parkolóba, ahol meleg ételhez és italhoz juthatnak, míg az 1-es főúton veszteglők mentése folyamatosan zajlik.
 
A járműveket a Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársai konvojba sorakoztatva az M1-es autópályán kísérik vissza a budaörsi bevásárlóközpontokhoz - mondta a szóvivő, akinek a közlése szerint egyelőre nem lehet pontosan megmondani, hogy hányan tartózkodnak az alkalmi melegedőben, hiszen egyrészt folyamatosan érkeznek újak, másrészt vannak, akik az egyik budaörsi iskolában vagy ismerősöknél találnak menedéket.
 
A szóvivő hangsúlyozta: az 1-es főúton mentésre várók a fővárosból kifelé tartva kerültek bajba, és semmiképp nem engedik őket tovább, mindannyiukat visszakísérik Budaörsig, ahol szükség esetén az elszállásukról is gondoskodnak.
 
Körülbelül este 8 órára Pest megye útjairól minden autóst biztonságos helyre juttatnak a rendőrök és a katasztrófavédők - tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea.
 
Spitz Alexandra, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy a budaörsi Tesco áruház előterében alakítottak ki melegedőt a rászorulók számára, de az áruházban vásárolni nem lehet, meleg ételt és italt a vöröskereszt munkatársaitól kaphatnak az emberek.
 
Délelőtt még körülbelül 1500-an, délután 300-400-an tartózkodtak az áruházban, a létszám folyamatosan változik a környékbeli utak megtisztításától függően - mondta a szóvivő.