Országos adománygyűjtő akciót indít a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal az áramkimaradás miatt kárt szenvedett emberek megsegítésére.

 (MTI) - A Hivatalból segítünk! címet viselő kezdeményezés során tartós élelmiszereket és pénzadományt várnak - közölte Vinnai Győző megyei kormánymegbízott pénteken az MTI-vel.

A fideszes országgyűlési képviselő emlékeztetett arra: az elmúlt hétvégén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét elérő extrém időjárás következtében mintegy 83 ezer háztartás, azaz körülbelül 200 ezer lakos maradt napokig áramszolgáltatás nélkül. A kár az ország egyik leghátrányosabb területein élő embereket érte, azokat, akik e nélkül is napi megélhetési gondokkal küzdenek, esetleg a fagyasztószekrényben tárolt húskészletük volt az összes megtakarításuk és ez is tönkrement. Az időjárás sokaktól azt a kicsit vette el, ami még volt nekik - fogalmazott a kormánymegbízott.

A kormányhivatal várja minden segíteni akaró ember adományát, egyben kéri más megyék kormányhivatalait, hogy csatlakozzanak az akcióhoz - tette hozzá Vinnai Győző.

Az adományok összegyűjtését a megyei kormányhivatal és a járások vállalják, a szétosztást pedig civil szervezetekre bízzák majd.

A kormánymegbízott megemlítette: jó idő esetén hétfőn sátorral is ki fognak települni a nyíregyházi Hősök terére, de a gyűjtés a megyeházán is folyamatos lesz.

A pénzadományokat az 10044001-00299695-20000002 számlaszámra várják, a közlemény rovatban a "Hivatalból segítünk!", vagy az "adomány" szót kell feltüntetni.