Kalandjátékkal és örömzenével indul az idei Danube Flow - Hív a Duna! programsorozat a budapesti Gellért téren március 22-én, a víz világnapján: az eseményen résztvevőket a krimiestek.hu csapata jóvoltából egy "izgalmas" rejtély megoldására invitálják a szervezők. 

Pénteken 17 és 18 óra között a Gellért téri kútnál kezdődik a folyóparti kalandjáték, amelyen különböző feladatok és rejtvények megoldása után a résztvevők előtt egy múlt századi gróf legendája bontakozik majd ki - adták hírül közleményben a szervező civilek.

A Budapest és a Duna-part titkos életét bemutató kincskereső kalandjáték nagyjából másfél órán át tart, ezután a Lánchíd pesti hídfőjének északi oldalán folytatódik az ingyenes program, ahol 19.30-tól vízparti örömzenélést is tartanak az Ethnosound muzsikusai.

A pénteki közösségi játékkal elindul az őszig tartó Danube Flow - Hív a Duna! ingyenes programsorozat, amelynek célja, hogy népszerűsítse a Dunát, és élményekkel csábítsa vissza az embereket a folyó városi szakaszaira.

Áprilisban a budapesti Duna-partot mutatják be egy sétán, továbbá a Római-partra szerveznek családi eseményeket, májusban pedig streetfotó-hétvége és interaktív, tudományos ismeretterjesztő gyereknap várja az érdeklődőket. A kulturális, sport- és szabadidős programok között tánc, kórusének és inverz graffiti is szerepel.

A részleteket a www.hivaduna.hu honlapon találják meg az érdeklődők.