Interaktív oktatási csomag révén, egy nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva bővíthetik ismereteiket a vízkészletéről híres Káli, medence iskolásai az ital fontosságáról a víz világnapján, pénteken.

(MTI) - A Project WET (Water Education for Teachers) egy olyan interaktív oktatási programcsomag, amely környezettudatosságra és vízkészleteink védelmének fontosságára hívja fel a diákok figyelmét 1984 óta. Európában először Magyarországon kezdte meg a működését a program Egy cseppnyi tudás a vízről néven a Kékkúti Ásványvíz Zrt., a Nestlé Waters magyarországi leányvállalata támogatásával.

Az ünnepségen a Káli, medence iskolásai játékos feladatokon keresztül tanulhatnak a víz fontosságáról. A magyar gyerekek a Révfülöpi Általános Iskolában gyűlnek össze március 22, én, hogy a Project WET program feladatain keresztül fedezzék fel a víz fontosságát. A nyolc modulból álló, akkreditált általános iskolai tananyagot intenzív és interaktív formában ismerhetik meg a diákok ezen a napon.

A pedagógusokon kívül a magyar vízilabda, válogatott női és férfi tagjai (Csabai Dóra, Kisteleki Hanna, Szívós Márton és Vámos Márton) is részt vesznek a pénteki eseményen. A nap végén minden diák felolvassa üzenetét a jövőnek és bedobja azt egy erre a célra szolgáló postaládába.