A Masterplast csoport 600 ezer eurós fejlesztéssel ragasztógyárat hoz létre az ukrajnai Sztrijben - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

(MTI) - A homlokzati hőszigetelő anyagokat gyártó társaság korábban bejelentette, hogy 1,4 millió eurós beruházással hőszigetelőlap-gyárat hoz létre a Sztrijben megvásárolt telephelyen. Az újabb bővítéssel a Masterplast ukrajnai beruházásainak összértéke 2 millió euróra emelkedik.

A hőszigetelőlap-gyárban a tervek szerint 2013 júniusában indul meg a termelés, a létesítmény évente 250 ezer köbméternyi lap legyártására lesz képes. A ragasztógyár várhatóan 2013 júliusában kezd termelni, éves kapacitása 20 ezer tonna lesz.

A két üzem összesen 25 embert foglalkoztat majd, de a forgalom felfutásával a létszám megduplázódhat.

A közlemény szerint a Masterplastnak már kilenc éve van leányvállalata Ukrajnában, stabil partnerhálózattal rendelkezik az országban, ami kiváló alapot teremt arra, hogy az új üzemekben készülő termékeit értékesíthesse.

A Masterplast részvényeit a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában jegyzik, utolsó záróáruk 500 forint volt március 14-én.

A társaság a legutóbbi tőzsdei jelentése szerint 2012 első félévében 39 millió euró konszolidált árbevételre tett szert az egy évvel korábbi bázisidőszak 36,3 millió eurós bevétele után. Adózás utáni eredménye 85 ezer euró veszteséget mutatott a tavalyi első félév végén, szemben az egy évvel korábbi 313 ezer euró nyereséggel.