Hampuk Zsolt magyar séf főzött néhány napja Vilmos és Harry hercegre valamint Katalin hercegnére egy svájci esküvőn. A magyar szakácstól azt is megtudtuk, hogy miből evett a legszívesebben a kismama.



Zsolt a Hertelendy Kastély séfjeként dolgozik, ám amíg a téli időszakban a magyar kastélyt felújították, a szakács három hónapot külföldön töltött, ahol Michelin-csillagos kollégáival főzött együtt. Ennek az "utazásnak" volt az utolsó állomása az a Svájci szálloda és étterem, amelyben múlt héten egy brit pólójátékos esküvőjét tartották. "Az esküvőre valóban hivatalos volt Katalin hercegné, Vilmos és Harry herceg is. De nemcsak a ceremóniára érkeztek, összesen négy napot töltöttek a szállodában"- meséli Hampuk Zsolt, aki szerint a hercegné és a hercegek egyetlen speciális kéréssel sem álltak elő.



"Az esküvőn és a fogadáson természetesen nagyon ügyeltek arra, hogy a protokoll szerint viselkedjenek, de a látogatásuk további részében teljesen felszabadultak voltak, mint bármelyik másik vendég. Semmilyen különleges, lehetetlen kéréssel nem álltak elő"- meséli a magyar séf, aki többek között szarvasgombás borjút és homárt is készített az esküvőn. "Katalin sok hagymás ételt fogyasztott, vélhetőleg a magas vas tartalma miatt, a hercegek pedig inkább vad- és marhahúst ettek"- folytatja Zsolt, aki szerint Katalin viszonylag hamar a torta felvágása után visszavonult a lakosztályába, míg Harry és Vilmos végig táncolták a lagzit.

A magyar séfnek arra is volt lehetősége, hogy beszélgessen picit a brit királyi család tagjaival. "Többnyire természetesen az ételekről beszélgettünk. Nagyon udvariasak és igazán természetesek voltak!"