A hit megvallásáról, az egyház építéséről, a hit útján való haladásról beszélt első homíliájában csütörtökön Ferenc pápa, aki bíborosokkal, papokkal, szerzetesekkel együtt mutatott be ünnepi misét a Sixtus-kápolnában.

MTI - Az új katolikus egyházfő csütörtökön délután lépett be a Sixtus-kápolnába a konklávén rajta kívül részt vevő 114 pápaválasztó és a többi, nyolcvan éven felüli bíborossal, valamint papokkal, szerzetesekkel együtt.

A Michelangelo freskója alatt tartott latin nyelvű szertartáson a Sixtus-kápolna kórusa is részt vett. Szentbeszédében Ferenc pápa három alapvetően fontos cselekedetre hívta fel a katolikus hívők és az egyház figyelmét. Eszerint együtt kell haladni az úton az Úr világosságában, Krisztusra kell építeni az egyházat, meg kell vallani az Urat az élet minden pillanatában.

Azt kívánta a bíborosoknak, hogy mindig legyen elegendő bátorságuk az Úrral együtt haladni, rá építeni életüket, vállalva ezen úton az Úr keresztjét is. Haladni, építeni, megvallani - többször hangsúlyozta a pápa e három cselekedet egységét, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy mindez nem megy mindig könnyen, sokszor vannak visszahúzó pillanatok az ember és az egyház életében.