A győri katonák "a helyzet normalizálódásáig" a nap 24 órájában fogják járni az utakat - írta a Magyar Honvédség (MH) péntek este a Facebook-oldalán.

(MTI) - Kifejtették: az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredet péntek reggel vonták be a téli időjárás okozta rendkívüli helyzet elleni küzdelembe. Az érintett állományt azonnal értesítették, a katonák folyamatosan érkeztek a likócsi laktanyába. Elöljárójuk 12 órakor rendelt el számukra konkrét feladatot. Ennek megfelelően a győri honvédek egy lánctalpas eszközzel, illetve egy terepjáró tehergépjárművel indultak el az M1-es autópálya - annak 112-es lehajtójánál, a Pest felé vezető oldalon levő - bőnyi felüljárójához, ahol egy elakadt tehergépjármű akadályozta a forgalmat.
 
Később a 81-es főúton Töltéstava felé is megindult egy hótolásra alkalmas Kraz és Ural teherautó, hogy járhatóvá tegye az utat, és segítsen egy több mint 40 utast szállító, elakadt busznak. Emellett a 19-es úton is végeztek hóeltakarítási munkákat a rakétaezred honvédjei.
 
A katonák Nagyszentjánosra orvost szállítottak, azért, hogy a szakember az ott felállított ideiglenes melegedőhelyen segíti tudja az egészségügyi feladatok ellátását - olvasható a honvédség győri összesítésében.