Ilyen esküvő még nem volt. Száz vendég előtt fogadott örök hűséget az öltönyt viselő nyolcéves iskolásfiú a fehér menyasszonyi ruhában pompázó 61 éves nőnek, akinek amúgy már van egy férje. A frigyet csókkal pecsételték meg.

Mielőtt pedofília vádjával illetnék a nagymamakorú asszonyt, a házasság nem lesz elhálva, tudósít a Sun.

A bizarr frigy a dél-afrikai Tshwanéban köttetett, mégpedig a fiú nagyapjának kívánságára, és a ceremónia teljesen úgy zajlott, mint bármelyik normális esküvő.

A 8 éves Sanela Masilela gyűrűt húzott a 61 esztendős, és amúgy ötgyerekes Helen Shabangu ujjára, majd vőlegény és menyasszony meg is csókolták egymást.

A családok több mint félmillió forintot költöttek az esküvőre, a frigy mégsem teljes érvényű, mivel az újdonsült házasok nem írtak alá hivatalos papírokat és nem is élnek együtt.

A lagzit pusztán azért tartották, mert a fiú nagyapja azt kívánta: nősüljön meg, még mielőtt ő meghal. „Eleget kell tennünk a felmenőink kívánságának, máskülönben valami rossz történik a családban. Boldoggá tettük Sanele nagyapját, és ez mindnyájunknak jó. A fiam azért Helent vette feleségül, mert nagyon kedveli” – árulta el a gyerek 46 éves anyja, Patience.

„Megmondtam az anyukámnak, hogy meg akarok nősülni, minthogy ezt is akartam. Nagyon boldog vagyok, hogy feleségül vettem Helent. Ha megnövök, majd elveszek egy olyan lányt is, aki korban illik hozzám” – vázolta jövőbeli terveit az újdonsült férj.

A kisfiúnak kétségtelenül jobb dolga van, mint azoknak az ázsiai és afrikai gyerekkorú kislányoknak, akiket hasonló korban kényszerítenek férjhez náluk sokkal idősebb férfiakhoz, csakhogy az ő esetükben sajnos nem puszta játékról van szó.