Kik rendelkeznek a legnagyobb házzal a parlamenti képviselők közül? Mennyi rezsit fizethetnek? És mennyit érhet Orbán Viktor kormányfő villája? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Salgótarjánban egy modern, az elmúlt években épült családi ház értékénél 199 ezer forintos négyzetméterárral kell kalkulálni, ez derül ki az ingatlannet márciusi adatbázisából.

Boldvai háza öt éve készült el, eszerint 209 milliót érne, de csak papíron. Összehasonlításul: a város központjában lévő, hétemeletes, 3224 négyzetméteres Karancs Szálló irányárát 260 millió forintban szabta meg tulajdonosa.

Az MSZP volt pénztárnokaként is dolgozó Boldvait a rezsijéről is kérdezni akartuk, ám sikertelenül kerestük.

Háza 1050 négyzetméter, ebből a lakótér a garázs, pince nélkül 608 négyzetméter. Így a ház éves rezsije 2,3–2,8 millió forint körül alakulhat, hathavi fűtéssel számolva, feltéve, hogy az összes helyiséget fûtik és világítják.

Orbán Viktor nincs az élmezőnyben

A kormányfő budai ingatlanát nemrég a tetőtér beépítésével növelték meg 233 négyzetméteresre, amihez 21 négyzetméteres pince is tartozik. A környéken több, nagy értékű villát is kínálnak eladásra, ezek négyzetméteráraival számolva a miniszterelnöké jelenleg körülbelül 115 millió forintnyi értéket képviselhet.

Orbánék egyébként több mint tíz éve, 2002 májusa óta laknak a budai épületben, amelynek még nem fizették ki a hitelét.

Kósa Lajos a második helyen

Boldvai mögött 300 négyzetméteres házzal lehet a második helyre kerülni, ám itt holtverseny alakult ki, tucatnyi honatya öreg épülete között.

Az értékesebbek közé tartozik Kósa Lajos debreceni háza, melyet a polgármester 2002-ben vásárolt. Helyi ingatlan­árakkal számolva napjainkban mintegy 63 millió forintot kóstálhat.