Vízátfolyások nehezítik a közúti közlekedést Vas megyében - közölte az MTI-vel szombaton a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.
MTI - Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint megyeszerte kialakulhatnak vízátfolyások, mert az elmúlt hetekben lehullott nagy mennyiségű hó még nem olvadt el teljesen, így mindenütt tele vannak az út menti árkok, amelyek így nem tudják elvezetni a magasabb pontokról az olvadás miatt lefolyó vizet.
Őrfalu és Farkasfa között egy alsórendű úton egy 500 méteres szakaszon az utat már le is kellett zárni, de mindkét település más irányból megközelíthető - mondta.
A 8-as számú főúton Jakabháza és Rábafüzes között pedig egy ponton átvágták az utat, hogy a víz ne az úttestre folyjon - fűzte hozzá.
A határátkelőhely felé vezető utat nem kellett lezárni, de az út mellett jelenleg is ott vannak a közútkezelő gépei és dolgoznak - hangsúlyozta a szóvivő.
Pécsi Norbert Sándor közlése szerint a Vas megyében közlekedőknek számítaniuk kell arra, hogy bárhol kialakulhatnak vízátfolyások, amelyek miatt lassítaniuk kell. Éppen ezért a szakember azt tanácsolja, hogy a közlekedők hívják telefonon a Magyar Közút megyei diszpécserét és érdeklődjenek az utak aktuális állapotáról.