Felháborodva ment panaszt tenni az apját ellátó szociális szervezethez egy brit nő, miután kiderült, hogy a 77 éves bácsi penészfoltokkal teli, rothadó szendvicset kapott ebédre. Több mint százezret fizetnek a gondozásért.

Amikor Rita Sinnix látogatóba érkezett a kenti Crayfordban lakó édesapjához, könnyek közt találta a 77 éves öregembert. A papa elpanaszolta neki, hogy olyan ebédet kapott az ápolótól, ami szörnyen égette a torkát.

Mint kiderült, a bácsival olyan vajas-lekváros kenyeret etettek, amit vastagon penész borított, írja a Daily Mail.

„Álmomban nem gondoltam volna, hogy a kenyér okozhatta az égő érzést. de amikor megnéztem, kiderült, hogy a vaj és a lekvár alatt zöld és fekete penészfoltok lapultak. A gondozója rothadt szendvicset adott enni az apámnak. Ez undorító! Álmomban nem gondoltam volna, hogy így bánhatnak egy idős, beteg emberrel, aki végigdolgozta az életét, és több mint havi 300 angol fontot fizet az ellátásért” - háborgott Sinnix.

Az idős férfi a saját házában lakik, és a nagyjából százhúszezer forintos díj fejében mindennap érkezik hozzá egy ápoló, hogy ebédet adjon neki, és megmosdassa.

„Apám egyébként nagyon önálló, és nem nagyon szereti, ha emberek jönnek hozzá, ezért is választottuk a segítségnek ezt a formáját, hogy csak egy ápló néz be hozzá rövid időre” - árulta el bácsi lánya, aki azt is hozzátette, hogy a családja nem tud mindennap gondoskodni az idős nagypapáról, aki már többször is panaszkodott az ellátására.

A szociális munkások nehéz természetűnek írták le az amúgy depresszióban és tüdőtágulatban szenvedő öreget, de a nő szerint ezt a családdal kellett volna megbeszélniük, és nem így bánni egy kiszolgáltatott beteggel.

A Hajnaltól alkonyatig elnevezésű közösségi ellátó szervezet kivizsgálta az esetet, és szerintük csak egyedi mulasztás történhetett, mert senki más nem panaszkodott az alkalmazottaik munkájára.

„Rendszeresen ellenőrizzük az ellátás színvonalát, mert számunkra mindennél fontosabb a kiváló minőség” - jelentette ki a szervezet szóvivője. Arról nincs hír, hogy ennek érdekében a vétkes ápolót kirúgták-e.