Ismét itt a várva-várt szegedi Toros Pálinkafesztivál. A Széchenyi téren február 28. és március 3. között finomabbnál-finomabb toros pecsenyéket kóstolhattok, nem is beszélve a különleges gyümölcspálinkákról. Első este, a “Torkoskodó Csütörtökön” a hagyományokhoz híven féláron adják a pecsenyés tálakat. A fesztiválhangulatról pedig olyan előadók gondoskodnak, mint például a Balkan Fanatik és Szirtes Edina Mókus. 

Február 28. és március 3. között immár negyedik alkalommal rendezik meg a szegedi Toros Pálinkafesztivált. A korábbi fesztiválok hagyományait megtartva az idei évben is a városközpontban lévő Széchenyi téren állíthatnak ki a termelők, vetélkedhetnek a böllércsapatok és a káposztafőző családok, kóstolhatnak, vásárolhatnak a látogatók.

A rendezvény célja, hogy közelebb hozza a városlakókhoz a vidék-Magyarország hagyományos ízeit, a disznótorok atmoszféráját. A kiállítók a házias hús- és füstöltárut előállító őstermelők, kistermelők, élelmiszeripari kisvállalkozások, tradicionális pálinka-különlegességek gyártói és forgalmazói, hazai borászatok, valamint hagyományos disznótoros ételeket kínáló vendéglátó vállalkozások köréből kerülnek ki. A fesztivál első napja a Torkoskodó Csütörtök, ezen a napon minden „disznóságot” fél áron vehettek meg a pecsenyesütőknél.

A fesztivál keretében a szombati napon – az esemény hagyományainak megfelelően – a Böllércsapatok Versenyére kerül sor, melyen a nevező szegedi vállalkozások és szervezetek versenyeztetik a helyszínen készített torostálaikat. A vasárnap pedig a Családok Napja, Káposztafőző Versennyel.

Színpadi program:

CSÜTÖRTÖK:
18:00 Szirtes Edina Mókus és a Harmónia Folk Garden
PÉNTEK:
18:00 Canarro Együttes
19:30 Green 6
SZOMBAT:
19:00 Balkan Fanatik
20:30 Jaffa Trió
VASÁRNAP:
18:00 Jaffa Trió