Az euróval szemben alig, a többi devizával szemben valamivel jobban erősödött a forint árfolyama csütörtök reggelre a bankközi devizakereskedelemben.

MTI - Az eurót kora reggel 295,40 forinton jegyezték, szemben az előző délutáni 295,86 forinttal. A dollár jegyzése 241,65 forintra csökkent az előző délutáni 242,95 forintról, a svájci frank árfolyama 224,55 forintra húzódott vissza 226,02 forintról, a japán jent pedig 2,4292 forinton jegyezték kora reggel a szerda délutáni 2,4679 forint helyett.

Az euró erősödött szerdáról csütörtökre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben, miután eloszlottak az olasz választási eredmény által az euróövezeti pénzügyi stabilitással szemben újraéledt befektetői aggodalmak.

A kedélyeket elsősorban a szerdai olasz kötvénykibocsátás jó piaci fogadtatása nyugtatta meg. Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke szerdán Münchenben az euróövezet integritásának megőrzése, az árstabilitás garantálása, a reálgazdaság hitelezésének ösztönzése és a gazdasági növekedés támogatása mellett tett hitet.

Leszögezte, hogy a stabilitást célzó monetáris politikának kulcsfontosságú szerepe van a szociális piacgazdaság megteremtésében, mivel "nem élhetünk olyan gazdasági modell szerint, amely csak a piacok önszabályozására hagyatkozik".

Az eurót csütörtök reggel 1,3155 dolláron jegyezték, szemben a szerda délutáni 1,3094 dollárral.