Öt ország tizenhárom állampolgárát fogták el Hercegszántó és Kelebia közelében - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

MTI - Mihályné Bornemisza Eleonóra közölte: pénteken a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség tiltott határátlépés miatt előállított egy algériai és három szír állampolgárt. Ellenőrzésük során kiderült, hogy az algériai állampolgárral szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A külföldiek a menekült státusz iránti kérelmet nyújtottak be.
 
A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség járőrei pénteken hajnalban állítottak elő két albán állampolgárt tiltott határátlépés miatt. Mivel rendelkeztek érvényes úti okmánnyal, három év beutazási és tartózkodási tilalom kiszabása után közúti határátkelőhelyen kiléptették őket Szerbiába.
 
A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség járőrei eljárást indítottak egy pakisztáni és két afgán állampolgárral szemben, akiket pénteken igazoltattak Hercegszántón. Őket is előállították tiltott határátlépés miatt. A külföldiek menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be.
 
A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított négy afgán állampolgár ellen, akiket szombaton fogtak el Kelebia külterületén. A házaspárból, 5-6 év körüli gyermekükből és az egyik nagyszülőből álló család iratokkal nem rendelkezett, ezért előállították őket.