Az egységes Székelyföld megjelenítésének jegyében közös munkaülésen hangolta össze kedden a székelyföldi Hargita megye és Kovászna megye önkormányzatának vezetősége a két megye turisztikai és kulturális programjait. 

A Kovászna Megyei Tanács közleménye szerint a két megye vezetősége olyan tervekről beszélt, amelyeket a két megye önkormányzata kezdeményezett és támogat. Egyeztették a Székelyföldi napok, a Székely vágta, és az Aquarius borvízfesztivál (ásványvíz) menetrendjét.

Rögzítették, hogy közösen támogatják az Ezer Székely Lány találkozót, a székelyföldi kerékpáros körversenyt és a székelyföldi családok napját. Arról is döntöttek, hogy első alkalommal szervezik meg a székelyföldi önkéntes tűzoltók versenyét. Hosszabb beszélgetés tárgyát képezte a Szent Anna-tónak és környékének a turisztikai hasznosítása.

Amint a közleményben áll, a két székelyföldi önkormányzat fontosnak tartotta, hogy még az éves költségvetés elfogadása előtt sor kerüljön az idei első találkozóra, hogy ezáltal megfelelően összehangolhassák elképzeléseiket.

"Évekkel ezelőtt azt vállaltuk, hogy megjelenítjük az egységes Székelyföldet. A turisztikai jellegű tevékenységen túl fontos, hogy a napi munkában, döntéshozatalokban és az eredményekben is megnyilvánuljon az együvé tartozásunk"- jelentette ki Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke "az egységes Székelyföldben való gondolkodáson" túl azért is fontosnak tartotta az együttműködést, mert így költséghatékonyabban tudják megoldani a két megye gondjait.