Az alvilág régóta alkalmazott módszerével igyekeztek minél több pénzt kicsikarni V.Lászlóból azok a vezető beosztású rendőrök, akiket az ügyében gyanúsítottként hallgattak ki – legalább is erre engednek következtetni a nyomozáskor szerzett bizonyítékok a Népszabadság cikke szerint. A vállalkozó környezete máris azt bizonygatja, hogy a férfi valójában nem bűnöző, hanem a rendőrmaffia áldozata. 

V.László és társai ellen bűnszervezetben elkövetett vesztegetés gyanújával nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség. Több olyan bizonyítékot is beszereztek, amelyek arra engednek következtetni, hogy vezető beosztású rendőrök maffiamódszerekkel próbáltak minél több pénzt kisajtolni a budapesti vállalkozóból.

Más források szerint ugyanakkor önként is fizetett V. László azért, hogy a szórakozóhelyei rendőri védelem alatt álljanak, és konkurenseit rendszeresen zaklassák az egyenruhások. A lap szerint ettől „elszemtelenedtek a hivatásos védelmezői”, és a rendőrök több fiktív intézkedési tervet is gyártottak, amelyek „az egész szigetet fenekestül felforgató” razziákat vetítettek előre. Majd kicsit később közölték a vállalkozóval, hogy közbenjárásukra az akciót elhalasztották, vagy törölték.

Ez a módszer kísértetiesen hasonlít arra, ahogy az alvilág védelmi pénz fizetésére bírta, bírja a vállalkozásokat. Még mielőtt megjelennek a zsarolók, feltűnik egy banda, amely tör-zúz, majd jönnek a „jó fiúk”, akik jó pénzért megvédik a vállalkozást a randalírozóktól.

A lap információi szerint a korrupcióval gyanúsított rendőrök az ügyészség adatai szerint több fiktív akcióra is figyelmeztették V. Lászlót, néhány esetben azt a látszatot is keltették, mintha a tervet már élesítették, de aztán az ő közbelépésükre visszakoztak volna. Az érintett rendőrök egymás közti beszélgetéseinek egy részét a belső elhárítás rögzítette, így az ügyészség előtt elvileg megkérdőjelezhetetlen bizonyítékok vannak arra, hogyan nyúlták le Vizoviczkit a rendőrök - olvasható a cikkben.