A gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlesztését segítő munkaprogramról írt alá megállapodást a flamand-magyar vegyes bizottság magyar társelnöke, Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár és flamand partnere, Koen Verlaeckt, a flamand külügyminisztérium főtitkára a testület csütörtöki brüsszeli ülésén - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t. 

A tárca közölte: a magyar és a flamand kormány 1994-ben kötött együttműködési szerződést. Az azóta eltelt időszakban különösen eredményesnek bizonyultak az oktatás, a kultúra és a környezetvédelem terén megvalósuló projektek. A Flandriával folytatott gazdasági kapcsolatok jelentőségét pedig jelzi, hogy a belga-magyar kereskedelmi forgalomban Flandria hagyományosan csaknem háromnegyed arányú részesedést képvisel.

Az új, 2013-2014. évi munkaprogram a gazdasági kapcsolatok bővítése, az infrastruktúra-fejlesztés, a mezőgazdaság, a környezetvédelem, a területrendezés, a vízügy, a közlekedés és szállítás, az alkalmazott tudományos kutatás és a műszaki fejlesztés területén, továbbá kulturális, oktatási, egészségügyi, foglalkoztatási és szociális területeken határoz meg konkrétumokat - ismertette az NGM.