A hét végén rendezik az előszezon utolsó gyakorlását majd a spanyolországi Barcelonában. Felipe Massa, a Ferrari pilótája szerint az utolsó tesztprogram döntő fontosságú lesz csapata szempontjából.

ma.hu - Két és fél hét múlva már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj veszi kezdetét, így az utolsó gyakorláson a Ferrarinak el kell döntenie, hogy pontosan milyen irányba is fog tartani a fejlesztésekkel, mely újításokat kívánja többet tesztelni. Massa szerint egyes elemek az első versenyhétvége szabadedzéséig nem is lesznek bevethető állapotban.

„Az autó még mindig ’zöldfülű’” – mondta a brazil pilóta, aki 12. Forma-1-es szezonjára készül. „Jó formába kell hoznunk az első versenyig. Sok munka vár még ránk, tennivaló van bőven. Ez egy nagyon fontos időszak az aerodinamikán, a motoron és a futóművön dolgozók számára: nekik kell összhangba hozniuk az autót. Talán nem mind, de lesznek új elemeink a következő tesztre, melyeket meg kell ismernünk az első versenyig. Fontos, hogy egy olyan autó álljon a rendelkezésünkre az első futamon, amilyet szeretnénk, ezért minden bele kell adnunk, hogy ez így is legyen.”

Massa elárulta, hogy a jelenlegi csomag nagyon jól működött eddig, ezért minden okuk megvan arra, hogy pozitívak legyenek a 2013-as világbajnoki szezon első versenyhétvégéje előtt.

„Azt hiszem, hogy a Jerezi teszttel elégedettek lehetünk, és a folytatás is jól sikerült a számunkra” – folytatta. „Az autó egyensúlyban van, ami nagyon fontos. Még az esős körülmények között is jól lehetett vezetni az F138-ast, versenyképes volt. Jól érzem magam az autóban.”

A brazil pilóta reméli, hogy az idei esztendőben majd márciustól novemberig jó teljesítményt fog nyújtani, hogy neki és a Ferrarinak és sokkal nagyobb esélye legyen a világbajnoki cím elhódítására.

A sportfogadás piacain található szorzók alapján Massának kisebb csodára lenne szüksége ahhoz, hogy egyéni vb-címet nyerjen.