Várhatóan több mint száz közép- és felsőkategóriás étteremben nyílik lehetőségük március 18. és 24. között a IV. Országos Étterem Hét vendégeinek arra, hogy kedvezményes áron minőségi háromfogásos ebéd- és vacsoramenüket kóstolhassanak. 

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően változatlanul 3300 forintért fogyaszthatnak a választott étterem kínálatából az Étterem Hétre asztalt foglalók.

Kiss Zoltán, a gasztronómiai programot szervező DiningCity.com munkatársa a programot bemutató sajtótájékoztatón szerdán elmondta, egyelőre mintegy 80 étterem közül lehet választani a www.etteremhet.hu internetes oldalon, de a következő hétre várhatóan száz fölé emelkedik a részt vevő vendéglátóegységek száma. A legutóbbi, 2012 őszén rendezett Étterem Hét keretében 99 étterem mintegy tizenegy ezer online asztalfoglalót látott vendégül.



A március végi Étterem Hétre kizárólag a www.etteremhet.hu internetes oldalon lehet asztalt foglalni, valós idejű helyfoglalási rendszer segítségével. Minden étterem egyénileg határozza meg, hány vendéget fogad a program keretében.

"A cél ugyanis nem az, hogy tömegrendezvényt hozzunk létre. Azt szeretnénk elérni, hogy az étterem hét keretében érkező vendégek is ugyanolyan bánásmódban részesülhessenek, mint az a la carte vendégek" - hangsúlyozta Kiss Zoltán. A kínálat széleskörű: a magyaros ízek világától kezdve a francia konyha rafinériájáig terjed, de a kínálatból idén sem maradhatnak ki az olasz és a japán konyha különlegességei, illetve a mexikói konyha fortélyai sem.



Az Étterem Hét ötlete eredetileg New Yorkból származik, ahol a program olyannyira sikeres, hogy évente többször is megrendezik. A DiningCity.com nemzetközi étterem ajánló a holland Étterem Hét népszerűsége után Belgiumban is bevezette a programot, utána pedig Bécs, Sanghaj, Szingapúr, Róma és Budapest következett.

A résztvevő éttermekben a helyek korlátozott számban vehetők igénybe, hiszen a minőségi vendéglátás nyújtása a fő cél. Éppen ezért érdemes a foglalási időszak elején körültekintően átnézni az éttermek kínálatait, hogy a kulináris élményben minden érdeklődő az általa preferált étteremben kaphasson helyet. A program 1 hetes időszaka alatt számos konyhatípust próbálhatnak ki az érdeklődők, mint pl. olasz, francia, magyar, japán, mexikói, indiai, mediterrán, thai, stb.