Elment az önbizalma Wayne Rooney-nak, aki maga kérte, hogy ne kelljen több tizenegyest rúgnia, mert sokat hibázik. Két magyar kapus is kitolt vele.

Elege lett a kihagyott büntetőkből Rooney-nak, a Manchester United csatárának, ezért a jövőben nem vállalja az ítélet-végrehajtó szerepét. A támadó nemrégiben a West Ham elleni FA-kupa-meccsen már a második tizenegyesét hagyta ki ebben az idényben, így a Fulham elleni találkozón hiába volt a pályán, Ryan Giggs vette át a szerepét. Rooney beismerte, az ő döntése volt, hogy nem vállal több tizenegyest.

– Ilyen szinten két ekkora hiba nem fér bele. Nem vagyok elég jó tizenegyesrúgó, ezért szóltam Alex Fergusonnak, hogy legyen Robin van Persie az első számú végrehajtó – árulta el Rooney.

A csatár nem véletlenül önkritikus: szörnyû a statisztikája. A United színeiben 28 büntetőből 17-et váltott gólra, s bajnokin már kilencszer hibázott. Az önbizalma elveszítésében két magyar kapus, Király Gábor (Crystal Palace) és Bogdán Ádám (Bolton) is közreműködött.