Hat figyelmeztető lövést is leadott egy rendőr a Fenyéd és Máréfalva között menekülő kábeltolvajok megállítása érdekében. A tolvajok így is meglógtak.
villanyvezetek_kr_5_b

Kedden hajnalban fél háromkor sürgősségi telefonszámon értesítették a hatóságokat, hogy a Csíkszereda és Székelyudvarhely közötti megszűnt a vezetékes telefonszolgálat. A rendőrség azonnal járőröket riasztott azokra a helyekre, amelyek könnyebben elérhetők a kábeltolvajok részére – tájékoztatott a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Gheorghe Filip.
A 13/A jelzésű országút Fenyéd és Máréfalva közti szakaszánál vették észre, hogy száz méternyi telefonvezeték hiányzik. Vizsgálatuk közben felfigyeltek arra, hogy távolabb két személy lapul a bokrok mögött. Amint a két rejtőzködő rájött, hogy felfedezték őket, futásnak eredtek a mezőn Fenyéd felé. Többszöri felszólításra sem álltak meg, úgyhogy az egyik rendőr hat figyelmeztető lövést adott le oldalfegyverével. A lövések nem sértették senki épségét.
A szóvivő elmondta, hogy nemcsak emberi életet veszélyeztető helyzetekben használhatja fegyverét a rendőrség, hanem a közösség és az állampolgárok tulajdonának védelmében is, és habozás nélkül – a törvényesség keretein – belül fogják is használni. Hozzátette, hogy az eset kivizsgálása alatt olyan nyomokra bukkantak, amelyek rávilágítottak a tolvajok kilétére, bár még nem kerültek kézre. A két Kovászna megyei tettes 25 és 26 éves fiatalemberek.
Meg nem erősített forrásból tudomásunkra jutott, hogy egy autót találtak, amelyben személyazonossági igazolványok is voltak baróti személyek adataival. A kárt körülbelül 10 ezer lejre becsülték.
Forrás: szekelyhon.ro